Quique Castelló: “L’ultra dreta espanyolista vol silenciar els versos d’Estellés, però el llegat del poeta és imparable i els pobles sabrem estar a l’alçada”

Davant la situació política al País Valencià, on el govern autonòmic de PP i Vox és gens favorable a reivindicar i homenatjar els referents culturals valencians, la Profundació Vicent Andrés Estellés ha fet una crida a la societat civil perquè no es quede parada. En eixe sentit, el portaveu local de Compromís per Almenara, Quique Castelló Abad, ha registrat una moció per instar a l’Ajuntament d’Almenara per adherir-se’n a la campanya de la fundació i celebrar l’Any Estellés.

En la mateixa línia, Castelló ha afirmat en què “L’ultra dreta espanyolista vol silenciar els versos d’Estellés, però el llegat del poeta és imparable i els pobles sabrem estar a l’alçada”. Per això, ha declarat el regidor, que “Insistim que cal lluitar per la nostra llengua i cultura i, si no ho fa la Conselleria de Cultura, ho hem de fer des dels pobles”. És per això que Compromís insta al consistori d’Almenara a impulsar actes entorn a la figura del poeta valencià més reconegut dels darrers temps, Vicent Andrés Estellés. En eixe sentit, també es demana a l’administració local a animar la població civil, col·lectius i associacions de tota mena a sumar-se a la campanya “Cent d’Estellés” per a organitzar activitats per fer de l’any 2024 l’Any Estellés.

Les entitats que formen la Coordinadora Profundació són Associació Cultural El Bassot, Acció Cultural del País Valencià, Associació Kulturcrítics del País Valencià, Col·lectiu Ovidi Montllor de Músiques del País Valencià, Escola Valenciana i Fundació Sambori, El Tempir d’Elx, Ateneu de Bétera, 1 Entre tants, Associació Escriptors en Llengua Catalana, PEN català i Plataforma per la Llengua del País Valencià