Quique Castelló: “és incomprensible que els dies que més fem es genera a les cases durant el Nadal, Pérez ens deixe sense servei de recollida”

Compromís per Almenara aposta per la sobirania i per una cooperativa energètica municipal

Compromís per Almenara ha registrat dues preguntes entorn a la gestió de serveis bàsics per al municipi, tals com la llum i la recollida de fem. Al principi de les vacances de Nadal, l’Ajuntament d’Almenara va publicitar els horaris especials per a la recollida de fem, tot prescindint d’aquest els dies 24, 25 i 31 de desembre, i l’1 de gener. El portaveu de Compromís per Almenara, Quique Castelló, ha manifestat que “és incomprensible que els dies que més fem es genera a les cases durant el Nadal, Pérez ens deixe sense servei de recollida”. Compromís proposa cobrir aquests dies, amb les seues respectives retribucions especials als treballadors que es facen càrrec per ser dies festius.

A més a més, la formació taronja ha preguntat sobre els diferents talls de llum que es produeixen a la població des de fa setmanes de manera sistemàtica. Els nacionalistes han explicat que “sobretot durant les hores de migdia, una gran part de les cases del poble veuen com se’n va la llum i torna als pocs segons”. Castelló ha incidit en què “això, a més de la molèstia òbvia que suposa, és un problema per als electrodomèstics i aparells electrònics de les cases”.

Per aquest motiu, el portaveu local de Compromís per Almenara ha recordat a l’equip de govern que “existeix un acord del ple municipal per avançar cap a la sobirania energètica i l’autoconsum, tot apostant per la instal·lació de plaques solars als edificis públics com el cementiri i crear una cooperativa energètica municipal”. Per al regidor sobiranista  “amb els anys, podem disposar d’energia suficient per abastir a les famílies més vulnerables i no dependre de les energètiques per viure amb normalitat”.