Quique Castelló Abad: “en un moment com l’actual en el que el sector cultural està patint una crisi sense precedents, hem d’escoltar-lo amb més raó que mai”

Compromís per Almenara ha presentat una moció per recuperar el Consell Municipal de Cultura d’Almenara. La proposta, que els valencianistes llancen en un context d’incertesa en el sector cultural, compta amb el suport de tots els grups de la corporació, a falta de què el grup del govern es decidisca ja que en la comissió informativa es va abstindre.

Quique Castelló Abad, protaveu local de Compromís per Almenara ha explicat que: “en Compromís tenim la confiança que el grup socialista aprove la moció en el ple perquè de fer el contrari estarien donant l’esquena a una part important del poble”. Així mateix, Castelló ha afirmat que: “es tracta d’un òrgan que ja existia durantel govern de Josep Vicent Pastor, qui va ser alcalde pel matix partit que governa hui en dia en Almenara”.

La creació – o recuperació- del CMC d’Almenara deuria ajudar a millorar la programació cultural així com escoltar al sector i coordinar-se millor. A més, el CMC hauria de posar en valor el patrimoni local i això esdevé un punt clau en el programa de Compromís per Almenara. Segons el portaveu local de la formació: “tenim un poble riquíssim en patrimoni que no s’aprofita tot el que es podria i que amb l’ajuda del sector cultural podríem fer-ho millor”.

Tanmateix, la moció es planteja com a primera fita del CMC redactar un Pla Municipal d’Acció Cultural que dissenye les línies mestres d’actuació en matèria cultural a curt, mitjà i llarg termini. En eixe sentit, Quique Castelló ha afirmat que: “en Almenara tenim un fabulós equip de cultura, que agrairà l’ajuda que el CMC en la seua tasca diària”. Per a Castelló: “és important que el CMC estiga despolititzat fins al punt de què, inclòs, el delegat per part de l’Ajuntament puga ser un regidor d’un grup que no siga del govern, com passava en l’etapa de Josep Vicent Pastor”.

Així doncs, la proposta de Compromís demana la creació -o recuperació- del Consell Municipal de Cultura, la redacció d’un reglament específic d’aquest i la posada en marxa del Pla Municipal d’Acció Cultural. A més de fer una valuació de la situació actual sobre el sector al poble.