Quique Castelló: “Tenim la predisposició de treballar i negociar uns pressupostos per a la majoria social d’Almenara, però això no significa cap xec en blanc per al govern en minoria de Pérez”

En molts ajuntaments han començat els treballs per aprovar el pressupost municipal per a l’any 2024 i Almenara no és una excepció. En eixe sentit, Compromís per Almenara va ser el primer grup municipal en moure fitxa i el dia 1 de setembre va enviar una carta al grup socialista amb l’objectiu de començar a treballar amb els comptes de l’any vinent i poder signar un acord entre ambdues formacions. En aquesta línia s’ha pronunciat el portaveu local de Compromís, Quique Castelló Abad, qui ha afirmat que “Tenim la predisposició de treballar i negociar uns pressupostos per a la majoria social d’Almenara, però això no significa cap xec en blanc per al govern en minoria de Pérez”.

En eixe sentit, Castelló ha afirmat que “la primera resposta l’hem rebuda en octubre, tot i que les informacions que donen des del PSPV-PSOE són del tot contradictòries al que vam parlar en la primera reunió”. Per aquest motiu, el regidor de Compromís insta a que “Pérez ha d’aclarir públicament si vol negociar des de zero els pressupostos amb Compromís o, si per contra, va a continuar comportant-se com si tinguera una majoria absoluta que ja no existeix”. 

Entre les reivindicacions històriques de Compromís cal recordar que es troba la peatonalització del casc antic del poble, així com la recuperació del patrimoni històric, la neteja urbana i dels camins rurals, la renovació dels contenidors, la implementació de la Carta de Participació Ciutadana, del Consell Municipal de Cultura i del Consell Municipal de Medi Ambient, i la redacció d’un Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) amb perspectiva ecofeminista. Però això només són exemples del que han anat esgrimint els de Quique Castelló ple rere ple des de l’any 2015, quan van entrar per primera vegada al consistori. La formació taronja d’Almenara té la intenció d’incloure la majoria del seu programa electoral en les negociacions pel pressupost de 2024. A més a més, Compromís no ha amagat mai la seua intenció de formar part del govern municipal, segons Castelló “si treballem des de zero els pressupostos, també volem formar-ne part de la seua gestió i això es fa des del govern”, sentencia. 

Compromís ja va votar a favor els pressupostos per a 2023

Compromís per Almenara va aprovar els comptes anteriors, a pesar que el PSPV encara gaudia de la majoria absoluta, atés que els sobiranistes entenien que “el govern va assumir part del nostre programa electoral així com la recuperació de l’Agüelet”, ha aclarit Quique Castelló. 

La formació taronja aspira a conformar un govern de coalició durant l’actual legislatura tot i les negatives de Pérez fins al moment. Castelló ha insistit que “amb diàleg i voluntat podem superar les discrepàncies que puguen existir i governar per a la majoria treballadora d’Almenara”. Compromís insisteix que continuen apostant per un govern de coalició perquè, segons Castelló, “no hi ha millor manera de dur a terme un projecte de poble comú que amb un govern compartit”.