Quique Castelló: “fruit dels resultats electorals, hem fet possible engegar d’una vegada per totes els pressupostos participatius”


Els pressupostos participatius han estat votats en contra pel PSOE en diverses ocasions, fins que s’han inclòs en el reglament de participació del municipi

Es tracta d’una proposta de l’any 2018, que va aprovar-se definitivament l’any 2021 i que s’executarà a partir d’ara

El portaveu de Compromís per Almenara, Quique Castelló Abad, s’ha mostrat satisfet per haver aconseguit incloure la participació ciutadana en el debat de pressupostos per a l’any 2024. Així doncs, Castelló ha manifestat que “fruit dels resultats electorals, hem fet possible engegar d’una vegada per totes els pressupostos participatius”. El regidor recorda que el PSOE ha votat en contra d’aquesta qüestió en diverses ocasions, tot i que ja estava contemplat en la Carta de participació ciutadana.

D’aquesta manera, a la Junta de Portaveus Locals d’Almenara, els i les portaveus de la corporació han acordat incloure un procés de participació respecte als pressupostos municipals del proper any. El portaveu municipalista ha afirmat que “el PSOE mai haguera fet aquest pas sense la necessitat dels vots de Compromís, perquè hem hagut de veure com han votat en contra i han retardat el debat de manera sistemàtica”. Tal com han explicat des de l’Ajuntament, el veïnat podrà triar entre diferents projectes a més de proposar-ne d’altres. Castelló ha explicat que “treballarem perquè la participació i la transparència d’Almenara passen de ser les pitjors valorades a ser referents de la nostra comarca”.

Tanmateix, des de Compromís per Almenara es manté l’escepticisme sobre un possible acord de pressupostos abans del 31 de desembre. Segons ha declarat el portaveu local de la formació “els pressupostos participatius deurien haver-se començat  fer en 2023, per tant formen part d’un acord passat”. És a dir, per a Compromís es tracta d’haver aconseguit una fita tot i que reconeixen que “ara els acords han de ser uns altres, hem de seguir fent passos avant per un govern que represente el sentir de les urnes”.