Quique Castelló: “hem d’actuar com a un bloc en l’Ajuntament i demanar la construcció del centre de diversitat funcional d’Almenara tots a una veu” 


Compromís recorda que el centre de diversitat funcional és una necessitat i que, a més, crearia llocs de treball de qualitat al poble

Compromís per Almenara ha registrat una moció perquè l’Ajuntament d’Almenara demane a la Generalitat mantindre les inversions en el Pla Convivint amb l’objectiu d’aconseguir la construcció del nou centre de diversitat funcional d’Almenara. El portaveu de Compromís a Almenara, Quique Castelló Abad, afirma que: “hem d’actuar com a un sol Ajuntament i demanar a la Generalitat que mantinga un projecte que venia a facilitar la vida de les famílies d’Almenara”.  Els sobiranistes recorden que la nova infrestructura seria referent en la comarca de la Plana Baixa i que ajudaria a crear llocs de treball.

Així doncs, Castelló ha demanat als grups socialista i popular que es sumen a la seua petició perquè la Generalitat mantinga el Pla Convivint i construisca el centre de diversitat funcional a Almenara. El regidor ha manifestat que “hem de ser capaços de mirar més enllà dels nostres partits i posar a Almenara per davant de tot”. Tanmateix, el portaveu nacionalista ha recordat que “hem vist com el PSOE va actuar contra Almenara, ja que des de la Diputació va bloquejar les inversions per fer realitat el nostre centre i ara ens toca començar des de zero”. Castelló ha sentenciat que “la decisió de Mazón la pagaran les famílies del nostre poble en primera persona”.

Una proposta arrossegada des del 2016

L’any 2016, el ple de l’Ajuntament d’Almenara va aprovar la moció presentada per Compromís amb l’objectiu d’oferir l’antic ambulatori del carrer Cisterna a la Conselleria de Polítiques Inclusives, aleshores liderada per Mónica Oltra, per construir un nou centre de dia. 

No obstant això, cal recordar que l’any 2003, Vicent Gil (PSOE) es presenta a l’alcaldia d’Almenara amb la promesa de construir una residència a la localitat. L’any 2007, quatre anys després i de nou davant d’un escenari electoral, Gil realitza la col·locació de la primera pedra junt amb l’actual líder socialista, Estíbaliz Pérez. 

El portaveu sobiranista afirma que “el projecte va ser utilitzat en dos ocasions per guanyar eleccions quan Pérez sabia perfectament que no anava a poder complir les seues promeses”.